Gilia Hanskamp


Burgerlid

Gilia Hanskamp voelt zich al van jongs af aan betrokken bij dierenwelzijn en milieu en is sinds 2013 lid van de Partij voor de Dieren. Ze is opgegroeid in Overijssel en lang werkzaam geweest in de gezondheidszorg. Na recent een studie politieke geschiedenis te hebben afgerond heeft zij besloten haar hart te volgen en zich actief in te gaan zetten voor de Partij voor de Dieren.

Gilia is op 15 mei 2019 be√ędigd als burgerlid voor de Statenfractie van de Partij voor de Dieren in Overijssel. Zij wil zich inzetten voor behoud en herstel van de Overijsselse biodiversiteit. De achteruitgang van de weidevogels gaat haar aan het hart. Het leefgebied van de vogels staat zwaar onder druk van de intensieve landbouw. Groene biljartlakens van Engels Raaigras moeten daarom weer snel plaatsmaken voor bloemrijke weides!

En waar zij steeds minder weidevogels ziet, ziet Gilia steeds meer vliegtuigen overkomen. In een bewonerscollectief verzet zij zich tegen de uitbreidingsplannen van Lelystad Airport en dit zal zij in de Provinciale Staten ook blijven doen. Vasthouden aan je idealen noemen wij dat!