Partij voor de Dieren en Groen­Links hekelen passieve houding Over­ijssel inzake vliegveld Lelystad


2 maart 2017

De Partij voor de Dieren heeft vandaag samen met GroenLinks in de Statenvergadering het College opgeroepen actief de belangen van Overijssel te behartigen inzake de ontwikkelingen rond het vliegveld Lelystad. De oproep kreeg tot verbazing van de indieners geen meerderheid.

Ondanks negatieve effecten op de provincie heeft Overijssel zelf niet meegedaan aan al het overleg dat voorafging aan het regeringsbesluit tot uitbreiding van het vliegveld Lelystad. Wel werd ingestemd met de plannen in 2014, terwijl er geen milieu effect rapportage is uitgevoerd voor Overijssel en wel voor Flevoland en Gelderland. Deze passieve houding leidt er toe dat we in Overijssel met nog meer vliegoverlast komen te zitten dan Twente Airport al met zich meebrengt.

Onder andere 50Plus, CDA, D66 en SGP hebben hun zorgen geuit richting Gedeputeerde Boerman, maar weigerden daad bij het woord te voegen en steunden de motie van de Partij voor de Dieren en GroenLinks niet. Zij geven als reden dat deze oproep te vroeg komt.

Fractievoorzitter Lia van Dijk (PvdD): "Tot nu toe is de provincie uiterst passief geweest in het overleg rondom vliegveld Lelystad. Dat onze oproep aan de provincie om eindelijk eens actief te worden nu te vroeg zou zijn vinden we onbegrijpelijk".

Gerelateerd nieuws

PvdD onderzoekt maatregelen bescherming otters

De Partij voor de Dieren wil van de provincie Overijssel weten welke maatregelen er genomen zijn om het aantal verkeersslacht...

Lees verder

Luuk Folkerts volgt Lia van Dijk op in Provinciale Staten Overijssel

Lia van Dijk, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in Overijssel, is vandaag afgetreden als Statenlid. Tijdens deze...

Lees verder