Beëdiging Lia van Dijk als Statenlid in Over­ijssel


26 maart 2015

Beëdiging Lia van Dijk als Statenlid in Overijssel.

De verkiezingen van de Provinciale Staten hebben in het hele land voor geweldige resultaten voor de Partij voor de Dieren gezorgd. We hebben er in één klap 11 zetels bij gekregen en hebben het totaal aantal Statenzetels in Nederland meer dan verdubbeld. In Overijssel hebben we nu ook vertegenwoordiging weten te realiseren! Met deze zetel kunnen we nog meer betekenen voor de dieren, de natuur en het milieu in onze provincie.​​

​​​Op 26 maart jl. vond de beëdiging plaats van Lia van Dijk als Statenlid in Overijssel. Aansluitend werd een duidingsdebat over de verkiezingsuitslag gehouden. Hieronder volgt de tekst die ons kersverse Statenlid tijdens dit debat heeft ingebracht:

Geachte voorzitter,

Allereerst wil ik graag alle kiezers bedanken die hun stem op de PvdD hebben uitgebracht! Landelijk is de PvdD gegroeid van 7 naar 18 Statenzetels. Met een groeifactor van ruim 2,5 heeft mijn partij relatief de grootste winst geboekt van alle landelijke partijen. En nu dus ook een zetel in het CDA bolwerk Overijssel. Dit betekent dat de Partij voor de Dieren een groeiend aantal mensen weet te bereiken die niet kiezen voor de korte termijn mensenbelangen, maar mededogen en duurzaamheid centraal stellen. Honderdduizenden mensen die dus betrokken zijn bij het verbeteren van dierenwelzijn, natuur en milieu, thema’s die zich grotendeels op provinciaal niveau afspelen.

Concreet betekent dit dat deze mensen af willen van de intensieve vee-industrie met alle dierenellende, risico’s voor de volksgezondheid en aantasting van milieu en natuur, een verbod willen op de hobbyjacht op wilde dieren en willen opkomen voor actieve bescherming van de natuur. En verder willen zij minder asfalt, betaalbaar en betrouwbaar OV en duurzame energie. Een andere koers dus, en wij gaan ons daar hard voor maken.

Een aantal andere partijen hebben deze punten ook verwoord in hun VK programma, ik hoop dan ook dat zij zich hieraan zullen houden. Want de kern van de democratie is niet alleen dat de meerderheid beslist maar ook dat de minderheid gehoord en niet genegeerd wordt. Dieren, natuur en het milieu in de provincie zijn wat ons betreft belangrijke onderwerpen waar de informateur rekening mee moet houden.

Tot slot zien wij uit naar een constructieve samenwerking met de andere fracties waarbij mijn partij niet denkt in termen van links of rechts, maar juist zal blijven opkomen voor kwetsbare waarden.

​ ​

Gerelateerd nieuws

Afschaffen melkquotum slecht voor mens, dier, natuur en milieu

Het afschaffen van het melkquotum heeft verregaande nadelige gevolgen voor mensen, dieren, de natuur en het milieu. De Partij...

Lees verder