Fakkel­tocht tegen de uitbreiding van een konij­nenfarm


20 november 2015

De Partij voor de Dieren loopt mee in een fakkeloptocht tegen de uitbreidingsplannen van Hendriks Rabbit Farm te Raalte, die de Stichting Konijnen in Nood organiseert op zaterdag 28 november 2015.

Het is voor konijnen in Nood een doorn in het oog dat de gemeente heeft besloten om geen milieueffectrapportage (m.e.r.) te maken.
Hiermee maken zij de weg vrij voor de komst van nog eens 400 moeder konijnen en 4.750 jonge vleeskonijnen, die elke 11 weken op transport worden gezet naar buitenlandse slachthuizen.

Wij willen dan ook iedereen oproepen om mee te lopen in de fakkeltocht die zal beginnen voor het gemeentehuis aan de Zwolsestraat in Raalte en zal eindigen bij de konijnenfarm aan de Pleegsterdijk 28A.

Stichting Konijnen in Nood
Konijnen in Nood is een jonge en actieve dierenrechtenorganisatie, die zich richt op de producent, de verkoper en de consument van het konijnenvlees.
Met de campagne 'Kerst konijn van tafel' probeert de organisatie de consument ervan te weerhouden om geen konijnenvlees te kopen en zo de vraag naar dit zeer dieronvriendelijke product fors te verminderen.

De organisatie van de fakkeltocht wil benadrukken dat dit protest een vreedzaam en ingetogen karakter heeft.
De Partij voor de Dieren van de provincie Overijssel zal ook meelopen met de fakkeltocht en de bekende schrijfster Yvonne Kroonenberg zal een toespraak houden.
Iedereen is van harte welkom en wij hopen uiteraard op een grote opkomst, zodat wij een duidelijk signaal kunnen afgeven aan zowel de gemeente als aan de eigenaren van de konijnenfarm.

Graag zien we je terug in Raalte bij de fakkeltocht van Stichting Konijnen in Nood.