Provin­cie­be­stuur vindt 800 wildaan­rij­dingen geen probleem


17 februari 2016

Zwolle – Per jaar zijn er bijna 800 aanrijdingen met reewild in Overijssel met een materiële schade van ca. twee miljoen euro. Toch wil het provinciebestuur niet meewerken aan een eerder effectief gebleken maatregel die de Partij voor de Dieren het college heeft voorgelegd.

Naast de verkeersonveiligheid en materiële schade zijn de aanrijdingen voor de meeste reeën fataal. De fractie van de Partij voor de Dieren stelde daarom voor om, op plekken waar dit mogelijk is, wegbermen meer open te maken. Natuurmonumenten heeft hiermee een proef gedaan in Gelderland. Het dichte struikgewas tussen de bomen is weggehaald, zodat het overzicht verbetert. Hierdoor zien zowel automobilisten als reeën elkaar eerder en worden aanrijdingen voorkomen. De proef in Gelderland is succesvol gebleken; het aantal aanrijdingen is met 70% verminderd.

Fractievoorzitter Lia van Dijk: “Het is onbegrijpelijk dat de provincie niet wil meewerken aan deze relatief simpele en goedkope maatregel die de verkeersveiligheid bevordert. En dan te bedenken dat jaarlijks 3000 reeën worden afgeschoten, om dezelfde reden: de verkeersveiligheid te verbeteren.”