Inspi­rerend bezoek Kasteel het Nijenhuis


29 december 2017

Vandaag bezocht onze fractie Kasteel het Nijenhuis. We kregen daar een speciale rondleiding, met als thema het menselijk ingrijpen op de eigen omgeving. De Partij voor de Dieren hecht veel waarde aan kunst en cultuur en het kerstreces bood de mogelijkheid voor meer verdieping op dit onderwerp.

Het kasteel zelf is een havezate en staat op landgoed het Nijenhuis tussen Heino en Wijhe. Het wordt door Museum De Fundatie gebruikt als tentoonstellingsruimte. Op het landgoed wonen ook medewerkers en kunstenaars. Een interessante culturele broedplaats dus.

Een speciale rondleiding werd verzorgd door Bernd, medewerker van het museum en beeldend kunstenaar. Met zijn artisitieke deskundigheid wist Bernd ons prikkelende vragen te stellen en liet hij ons op een andere manier kijken naar de afwisselende collectie. In de rondleiding was de invloed van de mens op de omgeving een terugkerend thema. Met name het werk van Markus Matthias Kr├╝ger, die vredige landschappen weet te combineren met dreigend onheil, sprak erg tot de verbeelding.

Hartelijk dank Kasteel het Nijenhuis en Bernd voor de inspirerende middag!