Kennis­making nieuwe Commis­saris bij bioboer


2 november 2018

Vandaag heeft onze fractie kennis gemaakt met de nieuwe Commissaris van de Koning in Overijssel Andries Heidema. Dit deden we op de ecologische boerderij van Overesch in Heino. De uitnodiging van de Commissaris voor een kennismaking hebben wij aangegrepen om met hem in gesprek gegaan over onze visie en waar wij als Partij voor de Dieren voor staan.

De huidige intensieve vorm van voedselproductie en consumptie is ecologisch niet houdbaar. De boerderij van Jan Overesch is een mooi voorbeeld om te laten zien hoe het anders kan. In 1994 is het bedrijf overgestapt van gangbare landbouwproductie naar de biologische manier van werken. Overesch streeft ernaar om in harmonie met de natuur te produceren.

Dat het niet altijd even makkelijk is om anders te werken dan men in de reguliere landbouw gewend is werd duidelijk uit het gesprek dat wij hadden met Overesch en Heidema. De Partij voor de Dieren vindt dat biologisch, lokale, grondgebonden landbouw de norm moet worden. Deze transitie is noodzakelijk, maar vergt wel een andere inzet van particuliere boeren in een systeem wat daar nog niet op afgestemd is.


Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

BREAK: Geitenstop Overijssel

Het college van Gedeputeerde Staten heeft in Overijssel een geitenstop afgekondigd. Dit betekent dat de geitensector tijdelij...

Lees verder

PAS op de plaats

Het nationale stikstofbeleid is in strijd met de Europese Habitatrichtlijn. Dat is de uitspraak die het Europese Hof vandaag ...

Lees verder