Over­ijs­selse Staten­fractie Partij voor de Dieren op bezoek bij bio boerderij Erf1


4 maart 2016

Vandaag is de fractie op werkbezoek geweest bij boer Harry Prinsen op het Kampereiland. De Partij voor de Dieren gaat in Overijssel regelmatig het veld in om positieve ontwikkelingen in de provincie op het gebied van landbouw en natuur van dichtbij te kunnen volgen en van ervaringsdeskundigen tekst en uitleg te krijgen.

Op Erf1 zijn we in gesprek gegaan met een boer die een aantal jaar geleden heeft besloten het roer om te gooien en biologisch te gaan werken. Goede smaak en gezondheid staan hierbij voorop. Erf1 is aangesloten bij Slow Food Nederland.

Zonder de bodem uit te putten een zo cyclisch mogelijke landbouwvorm bewerkstelligen is het uitgangspunt, met oog voor dierenwelzijn. Volgens onze fractie een bewijs dat een transitie naar lokale, biologische, diervriendelijke productie heel goed mogelijk is in Overijssel!

“Knuffelvarkens” liggen lekker in het stro

Kalfjes in de stal

Nog een paar weekjes, dan mogen ze weer naar buiten!

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Kolganzen jarenlang onnodig onder vuur

Zwolle – De Partij voor de Dieren wil dat de provincie Overijssel stopt met het doden van kolganzen. Uit onderzoek in opdrach...

Lees verder

Stop jacht op wilde eend

'Stop de jacht op de wilde eend'. Die oproep doet de Partij voor de Dieren aan Gedeputeerde Staten van Overijssel. De populat...

Lees verder