Partij voor de Dieren lanceert Plan B voor Over­ijssel


11 februari 2019

Zwolle, 11 februari 2019 – Het verkiezingsprogramma van de Partij voor de Dieren voor de Provinciale Statenverkiezingen van 20 maart is bekend. Met Plan B voor Overijssel gaat de partij voor schone lucht, een groene leefomgeving, vitale bodem, zuiver water en een duurzame toekomst. Plan B, omdat er geen planeet B is.

Speerpunten in het programma zijn onder andere een stop op megastallen en de omschakeling naar een duurzame landbouw, het behouden en verbinden van de Overijsselse natuur en een einde aan de hobbyjacht. Daarnaast wil de partij een provinciaal klimaatbeleid om de uitstoot van alle broeikasgassen fors terug te dringen.

De verkiezingen van 20 maart zijn van cruciaal belang voor Overijssel. De provincie raakt via besluitvorming over hobby- en ganzenjacht, natuurbeheer en biodiversiteit en megastallen direct aan dieren, natuur en milieu. “Dat zijn voor ons essentiële onderwerpen, waar we de afgelopen vier jaar vol op ingezet hebben”, zegt lijsttrekker Luuk Folkerts. “We blijven strijden voor dierenwelzijn, meer ruimte voor de natuur, een realistisch klimaatbeleid en een einde aan de intensieve vee-industrie.”

De kandidatenlijst van de Partij voor de Dieren is eerder in december unaniem vastgesteld door het congres. Luuk Folkerts, woonachtig in Wijhe, wordt daarop gevolgd door Gilia Hanskamp (Blokzijl) en Jacintha Beuks (Zwolle). Huidig burgerlid Thomas Fabry uit Enschede staat vierde op de lijst. De Partij voor de Dieren doet voor het eerst in alle Nederlandse provincies mee aan de Statenverkiezingen.

Hier zijn de volledige lijst en het programma te vinden.


Gerelateerd nieuws

Overijssel weigert bij te dragen aan Urgenda-doelstelling

Zwolle, 19 december 2018 – De provincie Overijssel zet geen stap extra om bij te dragen aan de klimaatdoelstellingen. Een voo...

Lees verder

Partij voor de Dieren wil af van giftige bollenvelden

Zwolle, 7 maart 2019 – De Partij voor de Dieren wil af van de giftige bollenvelden in de provincie. De partij heeft het colle...

Lees verder