Provincie gaat beweg­wij­zering lande­lijke fiets­routes Over­ijssel bevor­deren


3 maart 2021

De Provincie Overijssel gaat duidelijke bewegwijzering van langeafstandfietsroutes bevorderen. Het voorstel daarvoor van de Partij voor de Dieren werd met ruime meerderheid aangenomen tijdens de Provinciale Statenvergadering deze week.

De afgelopen tijd was er enige reuring met betrekking tot de landelijke fietsroutes, die ook deels door Overijssel lopen. Zo was er commotie ontstaan over de financiering en het onderhoud van de langeafstandfietsroutes en zouden er routebordjes zijn weggehaald. Luuk Folkerts, Statenlid voor de Partij voor de Dieren, was daarom zelf op de fiets gestapt om met eigen ogen naar de problematiek rond de routebordjes te kijken.

Door het ontbreken van de goede bewegwijzering zouden fietsers, zodra ze de Overijsselse provinciegrens oversteken, de routebordjes van hun fietsroute kunnen kwijtraken. De Partij voor de Dieren vindt dit een onwenselijke situatie.

De Partij voor de Dieren diende daarom, met steun van PvdA, SP en GroenLinks, het voorstel in om deze situatie te voorkomen. Het voorstel werd aangenomen met 38 stemmen voor en 7 stemmen tegen.

Gerelateerd nieuws

Provinciale coronasteun voor natuur

Tijdens de begrotingsbehandeling van de Provincie Overijssel op 11 november is het voorstel van de Partij voor de Dieren voor...

Lees verder

Bomen verplanten met landschap Overijssel

Vandaag heeft PvdD Overijssel bomen verplant op een heide gebied. Heide huisvest bijzondere biodiversiteit die op weinig and...

Lees verder