Steun mensen die tussen wal en schip vallen in corona­crisis


2 april 2020

Alle partijen in de Provinciale Staten van Overijssel ondersteunen de oproep aan het kabinet om oog te hebben voor mensen die in de problemen raken door de coronacrisis en die niet in aanmerking komen voor het huidige noodpakket.

De Partij voor de Dieren snapt de opzet van de steunmaatregelen, maar wil ervoor waarschuwen dat bepaalde groepen mogelijk tussen wal en schip vallen. Zo is er op dit moment geen zicht op gevolgen voor verschillende groepen, zoals arbeidsmigranten, studenten, artiesten, sekswerkers, grenswerkers, oproepkrachten, uitzendkrachten, flexwerkers en andere personen met een onzekere positie op de arbeidsmarkt.

In de Tweede Kamer heeft Lammert van Raan daarom opgeroepen de regelingen te monitoren en, indien nodig, samen met gemeenten met aanvullende maatregelen te komen. Zijn motie is gelukkig unaniem aangenomen.

Ook de motie van Esther Ouwehand, voor drastische verlaging van boete op rood staan, is unaniem aangenomen door de Tweede Kamer. Banken rekenen hoge boeterentes tot wel 13 procent, wanneer mensen rood komen te staan, terwijl ze zelf tegen extreem lage rentes kunnen lenen. Tijdens de financiƫle crisis zijn banken met publiek geld gered. Het is volgens de Partij voor de Dieren dan ook niet meer dan redelijk om de banken te vragen bij de coronacrisis iets terug te doen.

Kijk hier de bijdrage van Esther Ouwehand in het Tweede Kamerdebat van 1 april terug.

Gerelateerd nieuws

Provincie weigert zich te houden aan uitspraak Raad van State

Negen maanden gelden deed de Raad van State de uitspraak dat vergunningverlening onder het Programma Aanpak Stikstof (PAS) in...

Lees verder

Overijssel houdt vast aan failliet landbouwsysteem

Met het vaststellen van het nieuwe Agro en Food programma, blijft de provincie krampachtig vasthouden aan een landbouw zonder...

Lees verder